«Δανειστές» και «λογιστικός έλεγχος χρέους»

χρέος

Διαβάζω συνέχεια αναρτήσεις που περιέχουν τις λέξεις “δανειστές” και “λογιστικός έλεγχος χρέους” και τα έχω πάρει στο κρανίο !!!!

Όταν λέμε “λογιστικός έλεγχος ΧΡΕΟΥΣ “, σημαίνει πως μπαίνουμε στη λογική των τοκογλύφων και βλέπουμε τη συναλλαγή από τη μεριά τους.

Δεν μας ενδιαφέρει να μας πούν πόσα χρωστάμε, μας ενδιαφέρει, κατ’ αρχάς, να δούμε πόσα έχουμε δανειστεί, αλλά, πάνω απ’ όλα, ΑΝ έχουμε δανειστεί.

Θα έπρεπε να είναι πρώτιστο καθήκον μας να

μάθουμε το ακριβές ποσό που (λέγεται) ότι έχουμε δανειστεί, σε τι νόμισμα είναι αυτό, πότε εισέρρευσε, που πήγε, για ποιο σκοπό, αναλυτικά.

Είναι, νομίζω, περιττό να προσθέσω, πως αν δεν υπάρχει δανεισμός (κάτι που προσωπικά πιθανολογώ) δεν υπάρχουν και δανειστές. Για την ακρίβεια θεωρώ πως οι τωρινοί “δανειστές”είναι σαν τους Γερμανούς” πελάτες”της κατοχής.

Είναι γνωστό πως εκείνα τα χρόνια (οι φίλοι μας ) οι Γερμανοί τύπωναν χρήμα, που δεν είχε κανένα αντίκρυσμα, το λεγόμενο πληθωριστικό, (κάτι σαν τα δολάρια της Monopoly) για να μπορούν να αγοράζουν ό,τι γουστάρει η ψυχή τους, Θα ρωτήσει τώρα ένας ανίδεος νεοέλληνας: μα γιατί να μπουν σε τέτοια διαδικασία, αφού μπορούσαν να κλέψουν φανερά ότιδήποτε’;;; Ο λόγος είναι απλός: Με αυτόν τον τρόπο λήστευαν τον ιδιωτικό πλούτο, έμπαιναν σε ένα κατάστημα π.χ. και αφού ψώνιζαν πλήρωναν με πολύ μεγαλύτερα χαρτονομίσματα και “ζήταγαν και τα ρέστα” !!!

Από τότε σε μας έμεινε η παροιμιώδης έκφραση και σε εκείνους η συνήθεια να ληστεύουν τον πραγματικό πλούτο με κάλπικα μέσα. Καλό θα ήταν επομένως να συμπεριληφθεί με κάποιο σοφό υπολογισμό και αυτό το κονδύλι στις οφειλές των Γερμανών προς την Ελλάδα. Σήμερα δανειζόμαστε σε χρεώγραφα που κανείς δεν έχει δει πραγματικά να μπαίνουν σε κάποιο λογαριασμό και μας ζητούν να αποπληρώσουμε (κεφάλαιο και τόκους) με πραγματικό σε αντίκρυσμα χρήμα. Ως εκ τούτου δεν δέχομαι μέχρι νεωτέρας αυτές τις δύο τουλάχιστον εκφράσεις !

Rodanthi Alexandraki

Advertisements

One thought on “«Δανειστές» και «λογιστικός έλεγχος χρέους»

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...